Cada 23 d´abril, Barcelona es tenyeix del vermell de les seves roses i s´omple de llibres. És un dia especial per Catalunya, i la ciutat comtal és la seva màxima representació. És el día de Sant Jordi, patró de Catalunya, o el que és el mateix, el dia del llibre.

La ciutat s´omple de parades per comprar roses i llibres. I els grans autors es passegen per Barcelona per signar els seus exemplars. És un dia en què es respira cultura per cada cantonada.

I aquest any des de Gestió Documental, hem volgut sortir al carrer per plasmar el que es viu per cada racó. Plaça Catalunya estava plena d´autors i lectors, així com tot el Passeig de Gràcia de d´alt a baix. La Plaça Universitat tenia molt ambient festiu, acompanyat per la pròpia Universitat de Barcelona, amb les seves parades.

Però abans de tot, per als que no la conegueu, volem explicar-vos la història de Sant Jordi.

La llegenda conta que a la localitat de Montblanc, un inmens dragó tenia atemorida a tota la població arrabasant-los tots els queviures. Quan aquests es van acabar, el poble va decidir sortejar cada dia a una persona perquè el dragó se la mengés. Un dia, li va tocar a la filla del rei. I aquest va proclamar que el cavaller que aconseguís acabar amb el dragó, tindria la mà de la princesa. I aquí, és on apareix Sant Jordi, que en una dura baralla va aconseguir vèncer al dragó, clavant-li l´espasa. De la sang que va brotar del dragó, va nèixer una rosa vermella, que Sant Jordi li va regalar a la princesa.

Llegendes a part, la festa del llibre a Catalunya, es mundialment coneguda , i és una festa sobretot a la cultura i a l´amor.

Per els que no l´heu gaudit mai, us deixem unes imatges de la ciutat en aquest dia.

Cada 23 de abril, Barcelona se tiñe del rojo de sus rosas, y se llena de libros. Es un día especial para Cataluña, y la ciudad condal es su máxima representación. Es el día de Sant Jordi, patrón de Cataluña, o lo que es lo mismo, el día del libro. 

La ciudad se llena de paradas para comprar rosas y libros. Y los grandes autores se pasean por Barcelona para firmar sus ejemplares. Es un día en el que se respira cultura por cada esquina. 

Y este año desde Gestió Documental, hemos querido salir a la calle y plasmar lo que se vive por sus rincones. Plaza Catalunya estaba llena de autores y lectores, así como todo Paseo de Gracia de arriba a abajo. Plaza Universidad también tenía mucho ambiente festivo, acompañada por la propia Universitat de Barcelona, con sus paradas.

Pero antes de todo, para los que no la conozcáis, queremos explicaros la historia de Sant Jordi.

La leyenda cuenta que en la localidad de Montblanc, un inmenso dragón tenía atemorizada a toda la población arrebatándoles todos los víveres. Cuando éstos se acabaron, el pueblo decidió darle al dragón cada día un animal para comer. Pero también se fueron quedando sin reservas. Hasta que al final decidieron, que sortearían cada día una persona para que se comiera el dragón. Un día, le tocó a la hija del rey. Y éste proclamó que aquel caballero que venciera a la bestia, tendría la mano de la princesa. Y aquí es donde aparece Sant Jordi, que en una dura pelea consigue vencer al dragón, clavándole su espada. De la sangre del dragón que brotó, nació una rosa roja, que Sant Jordi regaló a la princesa.

Leyendas a parte, la fiesta del libro en Cataluña, es mundialmente conocida, y es una fiesta sobre todo a la cultura y al amor. 

Para los que no la hayáis disfrutado nunca, os dejamos unas imágenes de la ciudad en este día.